Wiskunde in Teams

Nieuws

Finale Alympiade 2020

Afgelopen weekend (dus net voordat de scholen dicht gingen) werd in Garderen de 31e internationale finale van de wiskunde Alympiade gehouden. Vanwege de wereldwijde Corona-maatregelen waren er alleen teams uit Nederland en Duitsland aanwezig. De in totaal 25 leerlingen gingen twee dagen lang aan de slag met dobbelspelen (met verschillende soorten dobbelstenen, en legoblokjes) en daarbij behorende scoresystemen. Als eindopdracht moest zelf een dobbelspel worden ontworpen, en de zeven bedachte spelen werden als afsluiting van het finaleweekend ook allemaal gespeeld. Ondanks de om begrijpelijke redenen aangepaste schaal (de teams uit Iran, Japan, Kroatië, Denemarken en de Caraïben bleven thuis) vindt de Alympiadecommissie toch dat er van een geslaagde finale gesproken kan worden.

Op vrijdag 13 november 2020 zal de volgende editie van de voorronde van de Alympiade plaatsvinden. Ook uw school kan daar natuurlijk aan meedoen! Voor meer informatie: zie https://wiskundeinteams.sites.uu.nl/wiskunde-a-lympiade/

Overigens: de voorronde-opdracht van 2018 bleek eigenlijk ineens weer actueel… misschien is deze opdracht als de leerlingen weer op school zijn bruikbaar in de klas of als thuisopdracht? Zie http://www.fisme.science.uu.nl/toepassingen/28759/documents/voorronde_2018_2019.pdf.

Ruud Stolwijk, voorzitter Alympiadecommissie