Wiskunde in Teams

Nieuws

Finale A-lympiade 2020-2021 komt te vervallen

De op 12 en 13 maart 2021 geplande internationale Alympiade-finale in Garderen komt dit jaar om begrijpelijke redenen te vervallen. Ontzettend jammer natuurlijk, maar het is nu eenmaal niet anders. Maar een Alympiade zonder feestelijke afsluiting is natuurlijk nooit de bedoeling… Daarom is bij wijze van alternatief besloten dat in elk deelnemend land (Japan, Iran, Kroatië, Denemarken, Duitsland en Nederland) een winnend team gekozen zal worden op basis van de voorronde. Voor de ‘buitenlanden’ zal het plaatselijke Alympiade-comité aldaar het winnende team kiezen. In Nederland worden (zoals elk jaar) op basis van de beoordelingen van de deelnemende docenten drie poulewinnaars aangewezen, waarna de Alympiade-commissie hieruit het winnende team zal kiezen. Naar verwachting zal dit alles medio februari bekend zijn. De landelijke winnaars zullen vervolgens elk een certificaat en een prijs krijgen toegestuurd. En ondertussen is de Alympiade-commissie al weer druk bezig met na te denken over de voorronde-opdracht voor komende november – hopelijk doet u dan (ook) (weer) mee!