Wiskunde in Teams

Opdrachten OnderbouwWiskundeDag

Hieronder staan een aantal voorbeelden opdrachten van de OnderbouwWiskundeDag. Voor het complete overzicht kunt u kijken in ons archief.

Opdracht 2021: Het lentediner

lentebloesemRestaurant Octagon is een restaurant in het centrum van een middelgrote stad. Door Corona is het restaurant lange tijd gesloten geweest. Tijdelijk personeel is ontslagen en er is nog maar één vaste ober in dienst.
In de lente mag het restaurant eindelijk weer open en dit wil de eigenaar groots aanpakken met een “lentediner”. Er komt een bijzonder menu, voor een mooie prijs en de aanmeldingen stromen al binnen. Uiteraard moet voldaan worden aan alle regels die voor de horeca zijn ingesteld in verband met Corona. Hierdoor kan niet iedereen die zich heeft aangemeld ook worden toegelaten tot de feestelijke avond.
Aan jullie wordt gevraagd om een plan te leveren voor de inrichting van het restaurant. Dit moet zo gebeuren dat zoveel mogelijk van de gasten die zich aangemeld hebben ook daadwerkelijk kunnen komen. Ook wil de eigenaar van Restaurant Octagon graag dat jullie nadenken over een toekomstbestendig ontwerp voor haar restaurant; een restaurant dat zowel in tijden van Corona als in tijden zonder beperkingen, goed gebruikt kan worden. Hierbij is zij op zoek naar creatieve nieuwe ideeën.

Opdracht 2019: Ontwerp een parkeergarage!

afbeelding parkeergarage

Bij het ontwerpen van een parkeergarage moeten veel meetgegevens gebruikt worden: de benodigde ruimte voor de bochten, de steilheid van de helling, de grootte van de vakken etc.