Wiskunde in Teams

In het schooljaar 2024-2025 organiseren wij de Wiskunde A-lympiade voor de 36e keer, Wiskunde B-dag voor de 26e keer en de OnderbouwWiskundeDag (14e editie)/VMBO-WiskundeDag (5e editie).

Op vrijdag 22 november 2024 worden de voorronde Wiskunde A-lympiade en Wiskunde B-dag gehouden. De OnderbouwWiskundeDag (voor 3hv) en de VMBO-WiskundeDag (voor 3 vmbo-gt) wordt in februari 2025 gehouden.

Op deze website kunt u meer informatie vinden over o.a. de evenementen en deelname.

Wilt u een snelle indruk krijgen? Bekijk dan vooral onderstaande informatievideo:

Het Freudenthal Instituut organiseert jaarlijks drie wiskunde-evenementen waarbij leerlingen in teams van 3 of 4 een hele dag aan een grote wiskundige opdracht werken, met als eindproduct een werkstuk. Bij deze activiteiten staan vaardigheden als probleem oplossen, modelleren, representeren, redeneren, argumenteren en samenwerken centraal. Een goede onderlinge taakverdeling binnen de teams en een effectieve strategie zijn van groot belang. De opdrachten zijn zo vormgegeven dat ze creativiteit en een onderzoekende houding bij de leerlingen stimuleren, en zijn dan ook goed in te zetten als praktische opdracht of wiskundige denkactiviteit.

In 2016 verscheen over de geschiedenis en achtergronden van Wiskunde in Teams een artikel in Euclides, het vakblad voor de wiskundeleraar.

Nieuws

RSS Meer Nieuws